BATMAN / KOZLUK - Samanyolu Ortaokulu

Ekm

Öğrencilerimize kitap okuma, kitaplarla iç içe olma, evinde kendine ait bir kütüphane oluşturma bilinci ve kitap okuma zevkini kazandırma amacıyla yaptığımız BATMAN Kitap Fuarı gezimizde öğrencilerimiz merak ettikleri kitapları inceleme fırsatı buldu, çeşitli türlerde kitaplarla tanıştılar. Hem eğlendik hem de birçok farklı kaynağı bir arada görmenin mutluluğunu yaşadık. Ardından fuarda yer alan "7 Bölge 7 Çocuk Tiyatro Oyunu" izlenerek gezimizi tamamladık.

Ekm

7-22 Ekim CODEWEEK Haftasına yönelik Bilişim Labaratuvarımızda kodlama etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Okulumuzda 6.sınıf öğrencilerimiz arasında "Teknoloji yararlı mıdır, yoksa zararlı mıdır?" konusu ile ilgili münazara etkinliği yapılmıştır.

Ekm

Okulumuzda 8.sınıf kitap oluma grubumuzla "Koca Seyit" kitap kritiği, 6.sınıf kitap okuma grubumuzla "Haritada Kaybolmak" kitap kritiğini gerçekleştirdik.

Ekm

8.sınıf öğrencilerimizden oluşan yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubu ve sınıf öğretmenlerinin katılımı ile Batman'daki puan ile öğrenci alan okullara tanıtım gezisi düzenledik.

Gezi kapsamında:

Batman Spor Lisesi, Batman Fen Lisesi, Fatma Aliye Fen Lisesi, Batman Anadolu Lisesi, Ahmadi Hani Erkek Anadolu İmamhatip  Lisesi  ve Fatma Aliye Kız Anadolu İmamhatip Lisesi'ne gidildi.

Gidilen okullar hakkında bilgiler alındı ve okulların tüm birimleri dolaşıldı. Öğrencilerimizin okullar hakkında kapsamlı bilgi sahibi olduğu bu gezi için emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve ziyaret edilen okulların personellerine teşekkür ederiz.

Eyl

Bu yıl yapılan Bursluluk Sınavı sonucunda öğrencilerimizin çoğu 400  üzerinde puan almıştır.
8-A Sınıfından  Ecrin CİFTÇİ,  Nejdet KAYA,
8-B Sınıfından  Ahmet ACAR,  Nebahat BAL,

Bursluluk sınavını kazanmıştır. Samanyolu  Ortaokulu olarak öğrencilerimizi tebrik ediyoruz ve başaraılarının devamını diliyoruz.

May

Samanyolu Ortaokulu ailesi olarak bütün öğrencilerimiz ile birlikte Malabadi Piknik Alanında piknik yaptık. Öğrencilerimiz ile birlikte bu güzel günü yaşamamızda  katkısı olan bütün velilerimize  teşekkür ediyoruz.

May

Cumhuriyetimizin 100.yılında Kozluk 100 milyon sayfa okuyor projesi kapsamında 6. ders saatinde kitap okuma etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Ara

Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında okulumuzu ziyaret eden Kamışlı Hayrettin Konak Ortaokulu öğrencileri ile öğrencilerimiz futbol ve satrançta oyunlar oynadılar. Bilişim Teknolojleri Laboratuvarımızda etkinlikler yaptılar ve kütüphanemizi gezdiler.

Kamışlı Hayrettin Konak Ortaokulu öğrencilerine  ve öğretmenlerine bu güzel ziyaret için teşekkür ederiz.

Ara

Münazara, bir konuda karşıt görüşleri savunan takımların fikirlerini anlattıkları bir sohbet ve tartışma platformudur.

Samanyolu Ortaokulu olarak münazara etkinliğimizi 7. sınıflar arasında gerçekleştirdik.

Etkinlik sırasında öğrenciler münazara kurallarına uygun bir şekilde söz alarak konuşmalarını yaptılar. İlk turda her takımın üyeleri kendilerine verilen süreyi uygun bir şekilde kullanarak tezlerini anlattılar. İkinci turda takımlar karşı tarafın tezlerini çürütmeye ve kendi tezlerini ikna ettirmeye çalıştılar.

Münazara sonunda öğretmenler arasından seçilen jüri üyeleri, puanlama kriterlerine göre puanlarını verdiler. Münazara sonunda A grubu( şehir hayatı) münazarayı kazandı.

Konu: Köy hayatı mı, şehir hayatı mı daha güzeldir?

Ara

Her okulda spor etkinlikleri yapılmaktadır. Spor etkinlikleri çocukların gelişimine ve gençlerin sosyalleşmesine katkı sağlar. Spor etkinlikleri özellikle öğrencilerin ilgi alanlarına göre belirlenmektedir. Okullarda en çok ilgi duyulan alanlarda spor faaliyetleri yapılmaktadır.

Okullardaki yapılan spor etkinliklerine öğrenciler de ilgi alanlarına göre ilgi göstermekte ve katılım sağlamaktadır. Böylelikle sosyal faaliyetler olarak spor etkinliklerinin yapılması sağlığın ve gelişimin korunması ve sürmesi için çok önemlidir. Sosyal faaliyetler çok kıymetlidir.

Okulumuzda yapılan spor etkinlikleri şu şekildedir:

• Basketbol maçları yapılmaktadır.
  • Futbol maçları yapılmaktadır.
  • Voleybol maçları yapılmaktadır.

Malabadi Tabiat Parkı'nda doğa yürüyüşü yapıldı.

Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Malabadi Tabiat Parkı'nda doğa yürüyüşü düzenlendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü M. Ercan Turan, 960 dönüm olan Malabadi Tabiat Parkı'nda Doğal Yaşamı Koruma Derneği, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile doğa yürüyüşünün gerçekleştirildiğini söyledi. Biz de Samanyolu Ortaokulu olarak öğrencilerimizle bu güzel faaliyete katılmaktan mutluluk duyduk.

Tem

Eğitim öğretim yılı  sonunda okulumuzda düzenlediğimiz bilgi yarışmasıyla  öğrencilerimizle keyifli zaman gecirdik.

Tem

Yönünü Bul Hızlı Ol Hedefe Ulas Gorevi Tamamla

Oryantiring, harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilir.

Bizde öğrencilerimizle bu etkinligi yaparak verilen  ipuclarina göre hedef ve  yön bulma becerilerini gelistirmeyi amacladik.